Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pudingkrémes epres kocka

felvitel dátuma: 2013-05-18 19:59:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1271
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalok a tésztához: 9 db. tojás, 9 evőkanál  cukor, 9 evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor.

Krém hozzávalói: 5 dl. tej, 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 cs. tejszínízü pudingpor, 20 dkg. margarin, 15 dkg. cukor.kb. fél üveg baracklekvár

Tetejére: kb. 8 szem eper, /attol füg mekkorák/4 dl. eperszörp, 1 dl. víz, fél csomag zseletin.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:

Első tészta: 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Utánna egyenként hozzáadjuk a sárgákat, fél cs. sütőport, és a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos torta formában tűpróbáig sütöttem.

Második tészta: 5 tojás fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Utánna hozzáadjuk a sárgákat,fél evőkanál étolajat, a fél sütőport, majd végül az 5 evőkanál lisztet keverjük bele. Sütőpapírral bélet gáztepsiben sütjük.Papírostól hűtjük kicsit, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük.Picit hagyjuk állni, majd kinyítjuk, és lehúzzuk róla a papírt., és megkenjük baracklekvárral.

Krém: A tejben a pudingokat felfőzzük, hűtjük. A margarint a cukorral kikeverjűk, és a kihűtött pudingos masszáhot keverjük.

Összeállítás: Az első tésztát visszatesszük a kapcsos formába, majd a krémet rákenjük.A piskótatekercet elszeleteljük, és szépen sorba a krém tetejére tesszük, Mindegyik tekercs tetejére teszünk 1 szelet epret.Hűtőbe tesszük, amíg a teteje elkészül.

A szörpöt a vizzel elkeverjük beletesszük a zselatint, majd felmelegítjük, nem kell forralni. Hűtjük, és csak akkor tesszük a tetejére amikor már kocsonyásodik, akkor nem folyik meg. 3 órára hűtőbe tesszük, majd a széleit késsel körbe vágjuk, csak utána vesszük le róla a formát. Úgy szeleteljük, hogy a tekercek közepénél bágjuk el, akkot lesz ilyen szép csíkos

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2013 május 18

Nagyon szép!!!!!!! Csodás a tekercsed is, az enyém sosem sikerül ilyenre :) Puszi!

0/10 Káplár Anna 2013 május 19

Köszönöm Pannika!!Nagyon szorosan kell tekerni, és a sütőpapírral együtt, akkor szép lesz.Puszi Neked is.

0/10 gzsuzsa 2013 május 19

Csodás.

10/10 Bihary Livia 2013 május 19

Gyönyörű!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.