Tészta:
500 g liszt, 1 cs. vaniliáscukor, 2 egész tojás, 250 ml tejszin. 50 ml tej csipet só, 25 g élesztő
Töltelék:
1 csomag főzős vaníliás puding,4 dl tej, 3 evőkanál cukor
6-7 evőkanál baracklekvár, 10 evőkanál darált dió, 1 evőkanál porcukor
A lisztből és a hozzávalókkal szokásos módon kelt tésztát készítünk. Háromszorosára kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk.
A pudingot felfőzzük és kihűtjük.
A téglalap alakúra nyújtott tészta felére rákenjük a pudingot, a másik felét megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk a cukros dióval.
Feltekerjük mint a beiglit. (a pudigos felével kezdjük, az legyen belül.) A rudat kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és peremes tepsibe helyezzük.
Kb. fél órát langyos sütőben kelesztjük, majd 180-190 fokon 25 perc alatt készre sütjük . A tetejét langyos cukros tejjel meglocsoljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!