80 dkg pulyka felső comb csont nékül
1,5 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
15 dkg húsos füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
étolaj
Előkészítés: A pulykacombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!