1 kg pulykanyak
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy darabka zellergumó
néhány kelkáposzta levél
1 db zöldpaprika
só
szemes bors
szerecsendió reszelve
vegeta
1 kk kurkuma
A friss tavaszi zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
A nyakat alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, sót, borsot, hagymákat, és a zöldségeket és lassan gyöngyözve készre főzzük,
Kb 2 óra.
A levest szűrjük át.
A feldarabolt zöldségekkel illetve a húst külön kínáljuk, külön sós vízben főzzünk ki hozzá tésztát vagy daragaluskát. (Így ha van maradék alaplé, hűtőben tárolva másnapra sem romlik meg)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!