A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, hasábokra vágom. A zellert, és a karalábét megpucolva felszelem, a krumplit meghámozom, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedem. Kevés zsiradékon párolom, megsózom a zöldségeket, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, néhány szem borsot teszek hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzöm, időnként megkeverve.
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűröm a lét. A húsleves levébe 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzök. Újra felforralom, és elkészült a leves.
Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlök rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.