Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pulykacomb tengeri sóval és hagymás burgonyával

felvitel dátuma: 2011-09-01 19:00:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2174
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1,2 kg kemény burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 750 ml forrásban levő víz
  • 40 gr vaj
  • 5 fokhagyma gerezd
  • 2 db csirkés húsleveskocka
  • kb. 1,2 kg pulykacomb
  • 25 ml Oliva olaj
  • őrölt bors
  • 5 ml tengeri
  • friss rozmaring (eredetileg friss kakukkfű)
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A burgonyát meghámozzuk az Univerzális Zöldséghámozóval, a vöröshagymát megpucoljuk és a Konyhaművész Szeletelővel vékonyra karikázzuk őket.

A Mikroplusz Kancsóban felforraljuk a vizet, és a forrásban levő vízbe tesszük a vajat, a leveskockát és a Konyhaművész Fokhagymapréssel összenyomott 1 gerezd fokhagymát.

A karikára vágott krumplit és a vöröshagymát a 3,5 literes UltraProba tesszük (én egyből beleszeleteltem), és meglocsoljuk a Mikroplusz Kannában elkészített lével. Az UltraPro tetőt fordítva tesszük az aljra, így beletesszük a pulykacombokat a tetőbe.

A Szilikon Kenőecset segítségével megkenjük a húst az Oliva olajjal, megszórjuk a rozmaring leszedett és a TW Konyhai Olló segítségével összeaprított rozmaringgal (kakukkfűvel), sózzuk és a Kristály Só-bors őrlőben levő szemes borsból őrlünk rá. (Vigyázat! A frissen őrölt fűszerek lényegesen erősebbek, mint a készen kapható őrölt társaik, tehát csak csínján bánjunk velük)

A négy fokhagyma gerezdet a hús mellé tesszük, héjastól.

Lefedjük a 2 literes UltraPro aljjal és az egészet 1 óra 15 percig 210 fokon sütjük.

Ezután vegyük le a fedőt és a pulykacombot is az aljról és süssük a burgonyát még tovább 15 percig 230 fokon.

Alkalomhoz illően tálaljuk.

Hétköznap én magában az UltraPro edényben tálalom. Ünnepnapon vagy vasárnap szépen elrendezem egy Mediterrán Tálalón, vagy Elegancia Tálon.

Javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhai Előkészítő kés
  • Univerzális Zöldséghámozó
  • Konyhaművész Szeletelő
  • 1 literes Mikroplusz Kancsó
  • Konyha Művész Fokhagymaprés
  • 3,5 l-es UltraPro
  • 2 l-es UltraPro
  • UltraPro Tető
  • Szilikon Kenőecset
  • TW Konyhai Olló
  • Kristály Só – Bors Őrlő
  • Mediterrán Tálaló
  • Lapos Elegancia Tál
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 szeptember 01

Szuper!

0/10 Marcsi64 2011 szeptember 02

Köszönöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.