Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pulykacombbal töltött paprika vörösboros mártással

felvitel dátuma: 2015-08-27 16:55:34       mai nézettség: 3       nézettség: 1225
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
10 db. TV paprika,
1/2 kg. darált pulykahús, (legjobb az olcsó nyesedék)
1 közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 bögre rizs,
1 púpos kávéskanál őrölt csemege paprika,
1 tojás,
őrölt bors,
1 - 2 szál szárzeller nagyon apróra vágva,
5 db. nagyobb hámozott paradicsom,
200 ml. paradicsomszósz,
2 dl. édes vörösbor,
1,5 kanál liszt a rántáshoz,
6-700 g. burgonya,
kevés  étolaj.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, hegyét levágjuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük.
A datált pulykahúsból, sóból, őrölt borsból, reszelt vöröshagymából, szétnyomott fokhagymából, előfőzött rizsből, tojásból kikeverjük a tölteléket, és jól átdolgozzuk. A paprikákat lazán megtöltjük. Nem kell keményre, mert a rizs dagad a töltelékben, (bár előfőzve kevésbé, mint más esetben) és elrepesztheti a paprikákat.
A  paradicsomokat hámozzuk meg! Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a csumáját kivágjuk, majd a másik végén kereszt alakban bevágjuk, és 1 percre forró vízbe mártjuk. Mikor beráncosodik a héja, kivehetjük a vízből. Ha meghűlt, a héja könnyen lehúzható róla.  
Nagyobb edényben  enyhén sós vízben tegyük fel a paprikákat főni. A nagyon apróra vágott szárzellert, és a hámozott, negyedekbe vágott paradicsomot is adjuk hozzá. Miután ezeket is az edénybe tettük, annyi vízzel öntsük fel, amennyi éppen ellepi. A szárzellert helyettesíthetjük reszelt zellergumóval is, mert a paradicsom, és a zeller kiemelik egymás ízeit. A paradicsom húsa szétfő, gazdagítja a később
készítendő mártás ízét, javítva annak állagát. Közben a megtisztított, kockára, vagy hasábokra vágott krumplit, külön edényben, enyhén sós vízben főzzük meg, szűrjük le. 
Készítsünk rántást kevés olajból, lisztből, keverjük el kevés pirospaprikával, öntsük hozzá a paradicsomszószt, és az édes bort, majd keverjük csomómentesre. Öntsük hozzá a mártást a paprikákhoz, és forraljuk össze.
 
Egyes tájakon úgy készítik a töltött paprikát, hogy csak sós vízben főzik meg a paprikákat a töltelékkel együtt, van hol húsgombócokkal is, és külön készítik el hozzá a mártást. Csak a tálaláskor találkoznak ismét a tányéron a krumpli, a paprika, és a paradicsomszósz.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.