pulykamell 0,60 kg
gomba 0,40 kg
tejszín 6 dl
burgonya 0.30 kg
vöröshagyma 1 fej
só, őrölt bors ízlés szerint
párolt rizs körethez 0.30 kg
étolaj a sütéshez
friss zöldség a díszítéshez
A pulykamellet 16 x 3 dkg-os érmékre szeljük, sózzuk, borsózzuk, majd roston megsütjük.
A gombamártást elkészítjük:
Kevés finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sót, borsot és lepirítjuk, majd felöntjük tejszínnel.
Megtisztítjuk a burgonyát majd vékony szeletekre vágjuk és forró olajban kisütjük.
Rizst puhára főzzük.
Előmelegített tálon tálaljuk hasábburgonyával és rizzsel.
Mellé tesszük a pulykaérméket, és leöntjük a gombamártással.
Vajas petrezselymes burgonyával is tálalhatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!