A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük.
A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.
A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk.
A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel.
A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert .
Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.
A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük. Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.
Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.