50 dkg GM spagetti, vagy makaróni tészta
1 kg darált pulykahús
1 nagyobb vöröshagyma
kb 2 tk só
fél liter sűrített paradicsom
oregánó
bazsalikom
A tetejére:
reszelt sajt
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük, sózzuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a dobozt/üveget, ég nagyjából fél liter vízzel kiöblítem és az "öblítő vizet" is hozzáöntöm, lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 15-20 perc), ha szükséges a vízet pótlom, a legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összefoirralom, megkóstolom, ha szükséges adhatunk hozzá cukrot, én nem szoktam....
TIPP: ha véletlen túl híg llenne a mártás, vagy ha szaporítani szeretnék 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kevés vízben keverjünk csomómentesre, és habarjuk be. (Én nem szoktam.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!