80 dkg főtt pulykahús
2 zeller
Só ízlés szerint
1 dl Olíva olaj
Ecet ízlés szerint
1 kis üveg majonéz
2 ek tejföl
Mustár ízlés szerint
1 db Citrom
Bors ízlés szerint
2 db Saláta
Olajbogyó díszítéshez
1 db Paprika
A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágjuk, belerakjuk egy tálba és ízlés szerint megsózzuk.
Kevés olajjal és ecettel meglocsoljuk és néhány órán át hűtőben tartjuk, közben megkeverjük.
A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tiszta konyharuhába csavarjuk és azt is a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverjük, mustárral, citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a zellert és a jól lecsöpögtetett pulykahúst.
Tányérra salátalevelet teszünk és erre halmozzuk a salátát. A maradék majonézt a tetejére kanalazzuk, és citrom karikával, olajbogyóval, szeletelt paprikával díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!