Pulykasülthöz:
1 kg felső pulykacomb csonttal és bőrrel
szárnyas fűszerkeverék
pár gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Köles-rizibizihez:
1,5 dl/ hántolt koles
3 pohár víz
1/2 fej felkockázott vöröshagyma
olaj a pirításhoz
csipetnyi ételízesítő
270 gr.borsó/ lehet konzerv is
A húst jól megmossuk, a csont mentén felhasítjuk, hogy jobban átsüljön.
Beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd a forró olajon gyorsan megpirítjuk, mellédobjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket, befedjuk és hagyjuk párolódni.
Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott és lecsepegtetett kölest. Felöntjük három pohár vízzel, adunk hozzá ételízesítőt, majd pár perc forrás után kikapcsoljuk alatta a gázt.
Mire a hús megsül, addig a köles felszívja a vizet, így hozzáadhatjuk a lecsurgatott borsót.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!