Nagyon klassz, ezt a pezsgős verziót kipróbálom:)
1 kg pulyka felsőcomb csont nélkül
1 kis fej lilakáposzta
1 kis fej fejes káposzta
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek.kristály cukor
2 dl édes pezsgő
egész kömény
grill fűszer
só
majoránna
ecet ízlés szerint
2 ek.libazsír
Előkészítés: A pulykacombot megmossuk, befűszerezzük a grill fűszerrel, köménnyel, majoránnával és a sóval. Ezt megtehetjük előző nap is. A káposztákat és egy fej vöröshagymát vékonyra szeletelünk. Elkészítés: A pulykacombot a zsiradékkal tepsibe helyezzük, mellé tesszük a fokhagymát és egy fej négyfelé vágott vöröshagymát, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve k.b. 40 percig sütjük, 160-180 fokon. A fóliát levéve további 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra pirítjuk. Közben egy lábosban kevés olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt hagymát és elkeverjük /óvatosan mert könnyen meg ég/. Rátesszük a káposztát, sózzuk, köménnyel fűszerezzük és ráöntjük a pezsgőt. Ha a káposzta megpuhult ecettel ízesítjük ízlés szerint.
Tálalás: A pulykát felszeleteljük és a káposztával tálaljuk. Köretnek főtt burgonya vagy hagymás törtburgonya illik hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!