Ennivalóan néz ki!:))
2 pulykaszárny , só , szárnyasfűszerkeverék ,1 fej hagyma , kevés margarin . 2 kisebb sütőzacskó
kb 1kg burgonya , petrezselyemzöld , pici olivaolaj .
1 kisfej lila káposzta , pici só ,cukor , ecet .pici olaj
A pulyka szárnyakat ketté vágom ,( közép és szárnytő )
Alaposan át mossuk , sózzuk , bekenjük fűszersóval , le fedjük és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk hogy át járja a fűszer .
Másnap sütőzacskóba rakjuk , bele karikázunk egy fej vörös hagymát . teszünk bele pici margarint és lezárjuk a zacskót . Elő melegített sütőben bő 1 órát sütjük , majd szét nyitjuk és pirosra sütjük .
A burgonyát sós vízben meg főzzük , le szürjük . Kevés oliva olajat öntünk 1 serpenyőbe , pici hagymát vágunk bele , rárakjuk a burgonyát ,és a petrezselyem zöldet ,és össze sütjük .
A káposztát le szeleteljük ,enyhén sózzuk . Hagyjuk állni 1 órát .A nélkül hogy ki nyomkodnánk feltesszük párolódni , öntünk alá egy jó dl vizet teszünk bele néhány szem köményt , lefedjük , sűrűn kevergetjük . Mikor már majdnem meg puhult a káposzta ,kevés cukorral ,és ecettel ízesítjük és igy készre sütjük .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!