3 db zsenge karalábé
20 dkg pulykamell ( darált )
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
1.25 dl tyúkhúsleves ( kockából is lehet készíteni leves lét )
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
A karalábét meghámozzuk, megmossuk.
Mikróhullámú edénybe edénybe ültetjük, lefedjük, és 600 Watton 15 percig pároljuk.
Hadjuk kihülni.
A pulykamellt ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük.
Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük.
A karalábékat vájóval ( kiskanállal ) kivájjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon.
Két ek. karalábé forgácsot finomra vágunk és a töltelékhez adjuk.
Megtöltjük vele a kivájt karalábékat,visszatesszük az edénybe, aláöntjük a levest, mellészórjuk a maradék karalábé forgácsot, lefedjük és még 20 percig 600 Watton pároljuk.
A petrezselymet megmossuk, összevágjuk apróra, a tejfölhöz adjuk és összetúrmixoljuk.
Kivesszük a karalábékat az edényből, és a levest a karalábé forgáccsal együtt a petrezselymes tejfölhöz adjuk, és botmixerrel az egészet habosra túrmixoljuk.
A karalábékat bevonjuk a mártással és petrezselyemmel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!