Piskótához:
· 4 db tojás, szétválasztva
· 4 ek víz
· 4 ek porcukor
· 4 ek liszt
Töltelékhez:
· a piskóta kb. 1/3 része
· 2 ek baracklekvár
· 3 ek cukor
· 1 ek kakaópor
· 5 dkg vaj
· 1 tk rum (nálam rumaroma)
· 2 ek víz
Tetejére:
· 1 tk rumaroma
· 2 ek víz
· porcukor
· tejcsokoládé (lereszelve)
használhatunk Dr Oetker cukormázat is !
1. A tészta hozzávalóiból bekeverjük a piskótatésztát.
2. A muffinsütőt kibéleljük papírokkal, és belekanalazzuk a tésztát. (kb. 18 kis muffin)
3. Előmelegített sütőben megsütjük a kis piskótáinkat.
4. Amikor kihűlt a tészta, a 12 db süti közepét kivágjuk/kaparjuk, a többit sütit elmorzsoljuk. Ez a kiszedett, elmorzsolt tészta egy külön tálba kerül, és ehhez keverjük a töltelék többi hozzávalóját.
5. A muffinok mélyedéseibe (ahonnan az előbb kikapartuk a tésztát) belekanalazzuk a tölteléket, a tetejét elsimítjuk.
6. Elkészítjuk a cukormázat: a vizet, a rumaromát és annyi porcukrot elkeverünk, hogy sűrű, folyós állagú mázat kapjunk. Ezzel megkenjük a muffinok tetejét.
7. Ha szeretnénk, csokoládéval díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!