Egy cukrásztól nem is vártam mást!!Nagyon szép,és biztos finom is!:-) Ügyes vagy!
Piskótához:
10 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
4 csomag puncs ízű pudingpor
1 liter tej
30 dkg kristálycukor
50 dkg margarin
kevés piros ételfesték
Díszítéshez:
kókuszreszelék, színes cukordara, marcipán vagy fondant kis virágok és levelek
Piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3 részével, a sárgáját a maradék cukorral habbá verjük. A felvert sárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd ehhez keverjük a lissztel elkevert sütőport. Ezt óvatosan fakanállal elkeverjük és sütőpapírral kibélelt téglalap alakú tepsibe öntjük, elkenjük egyenletesen. Előmelegített sütőben kb. 190°C-on 45 percig sütjük.
Krém:
A pudingokat egy tálba tesszük, kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk majd ehhez adjuk a pudingpépet. A margarint kihabosítjuk és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingot. Kevés piros ételfestéket adhatunk hozzá, hogy ne legyen fakó.
A piskótát 3-ba vágjuk és betöltjük a krém egy részével de hagyjunk a díszítéshez is. Hűtőben hagyjuk állni, majd kenjük át a külsejét, oldalát panírozzuk kókuszreszelékkel. Tetejére átlósan húzzunk csíkokat majd ellenkező irányba is, végül a széleit díszítsük krém tuffokkal. Körbe szórjuk meg a színes cukorral és díszítsük a virágokkal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!