Tészta:50dkg liszt, 1cs sütőpor, 20dkg cukor, 2db tojás sárgája, 1 kisdoboz tejföl, 20dkg zsír
Töltelék:10dkg darált dió, 15dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 1 e.k kakaópor, 0,5dl rum, 1dl víz, baracklekvár ízlés szerint
Máz:::20dkg cukor, 1cs puncspudingpor, 2e.k olaj, 4e.k forró víz
A tészta alapanyait összedolgozzuk m, majd 3 egyenlő részre osztjuk.Lisztezett , zsírozott tepsi hátoldalán kisütjük.A z egyik lapot összetörjükés beáztatjuk a rumba.A töltelékhez vízből és cukorból szirupot főzünk .Hozákeverjük a diót, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a kakaóport, és a beáztatott tésztalapot.Megkenjük vele az egyik tésztalapot , és befedjük a másikkal.A mázhoz kikeverjük a cukrot a pudinggal a vízzel és az olajjal.Megkenjük a sütemény tetejét vele.Pár órát állni hagyjukés utána tálalhatjuk.Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!