Tészta
25 dkg Ráma margarin
20dkg porcukor
6 tojás sárgája
1 cs sütőpor
60 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
Krémhez
2 cs puncs puding
10dkg cukor
5 dl tej
6 tojás fehérje
500 g tejföl
2 evőkanál sütő rum
Tetejére
vanília ,porcukor
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgájával kikeverem a cukrot ,majd a puha vajat is bele keverem.
Bele adagolom a lisztet és a sütőport ,finomra kidolgozom és végül a tejföllel ,átgyúrom .
Könnyen gyúrható tésztát kapok ,amit két részre osztok .
Egyik felét a tepsi aljára 32x38 cm nyomkodom.
Krémhez ezután a pudingokat felfőzöm a cukorral,a tejjel és picit hagyom hűlni. De még langyosan belekeverem a tejfölt.
A tojások fehérjét habbá verem és ezt óvatosan beleforgatom a krémbe .
A tepsibe nyomkodott tésztára egyenletesen elosztom ezt a krémet .
Tetejét tetszőlegesen berácsozzuk a tészta másik felével.
Én kinyújtottam és egyformára vágva raktam rá a rácsokat.
Előmelegített 170 fokos sütőben sütöttem 35 percet .
Hagyjuk picit kihűlni ,majd kockára vágva ,vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!