Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Puncsos mignom

felvitel dátuma: 2015-05-25 07:54:27       mai nézettség: 2       nézettség: 1710
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
teszta: 6 tojás sargaja 6 tojás fehérje 6 pupozott ek cukor 6 pupozott ek Liszt Keshegynyi sütőpor Suteshez: vajas-lisztes tepsi Töltelék: 4 tojásos vizes piskóta 2 ek szilvalekvár 2 ek keserű kakaópor 15 dkg vaj 10 dkg keserű csoki min 0,5 dl Rum vagy aroma izles szerinti mennyiség Tetejere:puncsos cukormaz 6 csomag vagy készíthetünk házilag is: Házi cukormaz: 18 dkg porcukor,1 ek olvadt vaj,3-4 ek forró viz,pár csepp piros étel festék
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
Készítsük el a piskotat.A hozzavalokbol süssünk 2x6 tojásos piskotat. ( természetesen az adag leírásában 1 tepsi mennyisége szerepel. Ezt duplázva lesz 2 tepsink)Amíg a piskotank megsul készítsük el a tölteléket: 50 dkg Piskóta törmelék.( en sütöttem 4 tojásos vizes piskotat hozza) , és a többi hozzávalót egy tálba teve masszává keverjuk. Erdemes a csokit apróra törni és a vajjal a microban felolvasztani,hogy ne legyen darabos a toltelekunk.A rum adagolasanal kostoljuk meg a tölteléket,nehogy túl rumos legyen.A megsult 6 tojásos piskotat tegyük egy tálcára,majd kenjük rá a masszát.A másik 6 tojásos piskóta csúnyább felet kb 2 ek lekvárral kenjük meg és óvatosan nehogy eltorjon boritsuk a masszaval megkent piskóta tetejére.1 órára tegyük a hutobe. Hűtőből kivéve kockázatuk fel és a mazzal vonjuk be. A mazzal bevont kockákat hagyjuk rácson lecsopogni.Tegyuk hutobe,hogy jól megdermedjen,majd találjuk. A mazzal bevonásával után díszíthetjük izles szerint,tortadaraval,gyongyokkel stb. En készítettem cukor mazat,ill a bolti cukor mazat is kipróbáltam rá. Mivel a bolti nem volt elég rózsaszínű ,ezért kevés étel festékkel színeztem. Erdemes a korábban sütött levágott piskóta szeleit lefagyasztani és összegyűjteni,mert tökéletes a mignom toltelekebe.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.