A piskótákhoz:
11 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
12 evőkanál cukor
12 tojás
Töltelék:a
sárga piskóta kétharmad részének kivájt belseje,a barna piskóta egyharmada összedarabolva.
1dl langyos tej
1 evőkanál sötét kakaópor
1 evőkanál rum aroma
25 dkg margarin, fél marék apróra vágott dió, fél marék mazsola.
A barna krémhez:
25 dkgmargarin,40 dkg mogyorókrém.
Fondant:
6 evőkanál víz,1 evőkanál zselatin,2 evőkanál méz, 80 dkg porcukor,5dkg margarin.
Sütünk előmelegített sütőben két tortakarikát.A barna színűhöz egy evőkanál liszttel kevesebb kerül, a liszt helyett kakaót testünk bele.A sülés után hűlni hagyjuk, majd mindkettőt kettévágjuk kétharmad résznél.A piskótadarabokat összekeverjük a többi alkotórésszel, beletöltjük a sárga piskóta mélyedésébe,majd befedjük a barna lappal.A mogyorókrémet a margarinnal kikeverjük ,a barna lap tetejére kenjük, befedjük a sárga lappal.
Fondant bevonat:a vizet melegítjük a zselatinnal.Ha már nem szemcsés, hozzáadjuk a margarint és a mézet, a porcukor felével összekeverjük, a másik fele porcukrot apránként adjuk hozzá.Ha színeset is szeretnénk, ekkor színezzükAlaposan összegyúrjuk. 2 órán át hűtjük nylonzacskóba téve.Mielőtt nyújtjuk, átgyúrjuk margarinos kézzel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!