Még sohasem készítettem puncstortát, pedig az első számú kedvencem ! Tetszik a recepted, Aranka, így megpróbálkozom én is hamarosan.
Hozzávalók:
1 db kerek, sárga 6 tojásos piskótatorta
4 evőkanál rum
1 dltej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 dlerős feketekávé
10 dkg vaj / margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
6-7 dkg mazsola
5 dkg málnalekvár
Tetejére:
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
2 dltejszín
A torta tetejéről levágunk egy 2 cm – es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon 1.5-2 cm vastag pereme.
A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, a kivájt törmeléket pedig elmorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandó keveréssel besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, és a maradék rumot.
A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük felforrósított lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre tesszük.
Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével (nem habot készítünk!), és megfestjük szörppel.
A tortát rácsra helyezve bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni.
Tálalás előtt a kemény habbá vert tejszínnel, csillagcsőrös mintázó-idommal kidíszítjük, a rózsákba egy-egy szép mazsolaszemet illesztünk.
Hideg vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!