Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet.
Hozzáadjuk a sót, a közepébe egy kis mélyedést fúrunk, és abba helyezzük a vízbe elmosott 3 ek kovászt, és beleszórjuk a cukrot.
Hozzáöntünk annyi langyos vizet, hogy felfusson.
Ezután kézzel addig dagasztjuk, ameddig le nem válik a kezünkről a tészta (az állaga hasonlítson egy kemény nokedli tésztára).
Letakarva meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ezután a lisztezett tepsibe tesszük, és 200 fokon kb. 45-55 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nálam, most csak fél adag készült.
Víz helyett, tejet használtam, szép fehér lett a bélzete.
A tetejét mangalica zsírral kentem le.
Az egyik felét megszórtam kaporral és sajttal.
Így ízletesebb lett.
Nem vágtam, csak kézzel törtem.
Nálam, most csak fél adag készült.
Víz helyett, tejet használtam, szép fehér lett a bélzete.
A tetejét mangalica zsírral kentem le.
Az egyik felét megszórtam kaporral és sajttal.
Így ízletesebb lett.
Nem vágtam, csak kézzel törtem.