20 dkg csirke- vagy pulykamell
20 dkg csirkemáj
20 dkg gomba
4 fej lilahgyma
2 evőkanál Mézes chili lekvár
2 evőkanál mustár
1 dl étolaj
1-1 evőkanál Házi szárított vegyeszöldség
só, bors, rozmaring, basalikom
1 üveg Konyakos hagymalekvár mazsolával
A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk.
A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál Mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára.
A májat az olaj, mustár és Házi szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük.
A gomát fűszerezzük Házi szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük.
Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy.
Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva.
A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé.
Sült krumplit tálaljunk köretként.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!