1-2 kg konyhakészre tisztitott ponty
1 kg hajában főtt burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
3db fehér paprika
3 db paradicsom
6 szelet füstölt szalonna
só
liszt, őrölt pirospaprika a halszeletek panirozásához
Megtisztitott pontyot felszeleteljük kb 2-3 cm-es szeletekre, izlés szerint fűszerezzük . 1 óra hosszáig hagyjuk állni a halszeleteket a fűszererrel.
Füstöltszalonna szeleteket 1 cm-ként bevagdossul és kisütjük.
Héjában megfőzött burgonyát megtisztitjuk és 2 cm-es szeletekre szeljük.
Paprikát paradicsomot vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.
Tepsit vagy nagymérerű teflonserpenyőt vékonyan meglocsoljuk a szalonna kisült zsirjával s kibéleljük a felszeletelt burgonyával sózzuk izlés szerint borsozzuk. Halszeleteket megforgatjuk paprikáslisztben és rárakjuk a burgonyára . A halszeletekre paradicsomot paprikát vöröshagymát szelünk , meglocsoljuk újból a szalonna kisült zsirjával , telföllel megkenjük s végült ráteszzük a kisült szalonna pörcöket. Közepes lángon készre sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!