30 dkg liszt
16 dkg vaj
10 dkg porcukor
8 g sütőpor
2 tojás sárgája
Fél citrom leve
Diós töltelék:
2 tojás fehérje
Csipet só
16 dkg darált dió
10 dkg porcukor
Fél citrom reszelt héja
Ízlés szerint lekvár
A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd elmorzsuljuk a vajat benne.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A töltelék elkészítéséig hideg helyen pihentetjük.
A töltelékhez a tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
Amikor félig kész, hozzáadjuk a porcukrot és kemény, fényes habbá verjük.
A darált dióhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd óvatosan a kivert habhoz forgatjuk.
A tésztát kettévesszük, az egyik felét kinyújtjuk és egy 20x20-as kivajazott tepsibe fektetjük.
Megkenjük lekvárral, majd a lekvárra a diós habot simitjuk.
A maradék tésztából hengereket sodrunk, ezt tesszük a tetejére.
A csíkokat a végén lekenjúk tojással. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!