50 dkg liszt, 18 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 2ek. tejföl, 1 kk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kk. őrölt fahéj, 1 vaníliás cukor
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, reszelt citromhéjat, fahéjat, és gyenge tésztát készítünk. Kétfelé osztjuk, egyik felét a sütő aljára nyomkodjuk, megkenjük savanyú lekvárral, -ribizli, vagy málna- másik feléből berácsozzuk. 200 fokon 25-30 percig sütjük. A tepsi 22x30 cm, és nem kell sem zsírozni, lisztezni,. és papír sem kell alá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!