Hozzávalók
A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj
A kókuszos krémhez:
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
2 db tojás sárgája
5 dl habtejszín
A dísztéshez:
ízlés szerint tejszínhab
szeletelt mandula
csokireszelék
Raffaello golyók
cukorkák, stb.
300.Receptemmel a fiamnak készült Tortával Jubilálok
Elkészítés
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szeletelt piritott mandulával, díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!