Mandulás tészta:
10 dkg liszt
6 dkg porcukor
7 dkg darált mandula
7 dkg margarin
Kókuszos tészta:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
só
Krém:
1 l tej
3 cs. tejszín ízű pudingpor
7 tojássárgája
6 ek. cukor
20 dkg margarin
20 dkg fehér csokoládé
Mandulás tészta:
A hozzávalókat összegyúrjuk, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Ha darabos lenne, egy kis langyos vizet adhatunk hozzá.
30 percet pihentetjük.
Ez lesz a középső lap.
Kókuszos tészta:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót és a kókuszreszeléket.
Kapcsos tortaformában lassú, mérsékelt tűzön megsütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk.
Krém:
A cukrot, a pudingport, a tojássárgáját csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
Még melegen belekeverjük a fehércsokoládét. Kihűtjük.
A margarint habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összekeverjük.
Összeállítás:
A kókuszos lapot megkenjük krémmel, erre kerül a mandulás lap, megint krém, és végül a kókuszos lap. Az egész tortát bevonjuk a krémmel, és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!