8 db csirkecomb
1/2 citrom leve
1 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójaszósz
saláta a tálaláshoz
A burgonyához :
3 db közepes nagyságú piros burgonya
2 evőkanál olaj
Tiszitjuk meg a burgonyát és daraboljuk fel, tegyük a gerezdeket forrásban lévő sós vízbe, és forraljuk 5 percig.
Szűrjük le, olajat kanalazzunk a tepsibe, 220' C- ra előmelegített sütőben süssük.
Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a citromlével , olajjal, majd pirítsuk 10 percig.
Keverjük össze a mézet, ketchuput és a szójaszószt, öntsük le vele a csirkét, és süssük még 10 percig, majd forgassuk át az egészet a mázban.
Takarjuk le sütőpapírral míg megpuhul.
Utána süssük sütőpapír nélkül, szép pirosra.
A burgonyát közben keverjük meg és süssük ropogósra.
A szószt kanalazzuk a csirkére, burgonya , saláta melléje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!