Finom lehet ez a süti , holnap elkészítem én is .
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk kb. 10 percre. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, utoljára a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a mézet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a lecsepegtetett mazsolát, jól összedolgozzuk. A tölteléket a tésztára simítjuk. 180 fokos sütőben lassan sütjük, amíg már kezd egy kis színe lenni a túrótölteléknek. Amíg sül, a 4 tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot és néhány csepp citromlevelet a végén, habzsákba töltjük. A tésztát kivesszük a sütőből, és berácsozzuk a habbal. Visszatoljuk a sütőbe és addig hagyjuk ott, amíg a habnak kezd egy kis színe lenni, vigyázni kell, nehogy megégjen. Ha megsült, kivesszük a sütőből. Egy kis tálban mikróban felforrósítunk pár kanál baracklekvárt, és kitöltjük vele a habrácsok közötti területeket. Kihűlés után szabad csak szeletelni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!