Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rákóczi túrós torta

felvitel dátuma: 2012-08-26 00:41:17       mai nézettség: 2       nézettség: 2856
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók

26 cm-es tortaformához

Tészta:
150 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
60 g tejföl /1 púpos evőkanál/
1/2 csomag sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet

Töltelék:
500 g túró
15 dkg cukor
2 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéj
1 csipet
1 evőkanál búzadara

Hab:
3 tojásfehérje
200 g cukor

Hab közötti rész kitöltéséhez:
baracklekvár

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk., a tetejét vékony rétegben búzadarával megszórjuk.
 A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára simítjuk.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a szélei el nem kezdenek rózsaszínűek lenni. kb ( 15-20 perc )

Amíg ez sül, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd apránként lágy mozdulatokkal hozzáadjuk a porcukrot.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe és kis lángon készre sütjük. Akkor , ha rózsaszínű a hab.
Ha kész, kivesszük a sütőből és a még forró sütin a habcsíkok közötti réseket zselatinnal kevert folyós baracklekvárral kitöltjük. Ha kihűlt, tálalásig hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük.
 

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 horváth hajnalka 2012 augusztus 26

Kedves anyka nagyon guszták a receptjeid gratula,Légyszi írd meg mit jelent a réselt zselatin és hol szerezhetö be köszönettel: Hajnalka

0/10 Anyika 2012 augusztus 26

Szia Hajnalka! Nem igazán értem mi a kérdésed! Réselt zselatin nincs! Nem is írtam ilyet.Eredetileg ezt írtam: "és a még forró süti réseit zselatinnal kevert folyós baracklekvárral kitöltjük." Ezt most átszerkesztettem, hogy érthetőbb legyen. Olvasd el ismét, így már érthetőbb? Zselatinpor minden élelmiszerboltban kapható! Ebből egy teáskanálnyit kevés vízben állni hagytam rövid ideig, majd felforrósítottam, hogy sima állagú legyen és a folyós baracklekvárhoz kevertem, majd a habcsíkok réseibe csorgattam. Bízom benne, hogy most így már teljesen érthető a leírás! Amennyiben még kérdésed van, szívesen válaszolok! Köszönöm a dicséretedet a receptjeimet illetően. Szia. Marianna

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.