· 3-4 szikkadt kenyér/zsemle
· 1/2 kg alma
· 1 citrom leve
· 3 ek. Cukor
· 1 marék mazsola
· 5 dkg darált dió/dejó
· 1/2 l tej
· 2 tojás
· kevés vaj
Egy tűzálló jénait kivajazunk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy réteget teszünk a jénai aljára.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a citromlével.
Ezután jöhet a többi rétegezés a jénaiba:
A zsemléket megszórjuk almával, mazsolával, dióval. Majd megismételjük a zsemlétől az egészet, és a tetejére is egy réteg zsemlét teszünk.
A tojásokat villával felverjük, adhatunk hozzá még egy kis cukrot, illetve a tejet.
Ráöntjük a keveréket a rakottasra.
A tetejére kis vajdarabokat teszünk. 180°C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül kb. 25 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!