Ez nagyon tetszetős!
Hozzávalók:
2 fej brokkoli /1 kg/
40 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg sajt reszelve
2 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük A szalonnát felaprítjuk és kevergetve kicsit megpirítjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a szalonnához adjuk. A két evőkanál olajat is beletéve megpirítjuk, majd beletesszük a húst, és kevergetve kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a saját levében kb 5 percig pároljuk. Az átválogatott, mosott rizst a húshoz adjuk , majd víz hozzáadásával fedő alatt készre pároljuk.
Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és egy sor brokkolit teszünk az aljára, majd rászedjük a darált húsos keveréket és a maradék brokkolival betakarjuk.
A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit, majd a reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokkal 30 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje pirosra sült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!