Nagyon jól nézki,biztos fincsi is ,majd ki próbálom.
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 450 ml 20% tejföl, 6db tojás, 400 g kolbász, 100g Baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 250ml tejszín 30% 100 g trappista sajt, só ízlés szerint, A tepsi kikenéséhez ráma, vagy zsír
Elkészítése:
A burgonyát héjába megfőzzük megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Közben szintén kb 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk. A kolbászt is felkarikázzuk, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk,és a tejszínel kikeverjük. A hagymát 1 ek zsírba üvegesre pirítjuk a csíkokra vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt megfutatjuk Kivajazzunk egy sütőtálat A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl. Végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik. 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!