1 fej karfiol
1 egész Pritamin paprika
50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
10 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
1 db húsleveskocka
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
vaj
olaj
só, bors piros paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük az apróra kockázott csírke húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal elkevert tejffölt öntünk .A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz.
Tetejét pritamin paprikával díszitjük .Ezután mehet a sütőbe 25 perc alatt készre sütjük .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!