1kg sertésdagadó
1kg burgonya.
fél kg savanyúkáposzta
,10dkg kenyérszalonna
10dkg füstölt kolbász
fél liter tejföl,
1 joghurt,
1db tojás,
10dkg zsír
Füszerek:Horváth Rozi :Sertéssült fűszerkeverék
3gerezd fokhagyma,fél fej vöröshagyma,só,bors,kknál örölt kömény
gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma
A húst bedörzsőljük a fűszerkeverékkel és állni- hagyjuk 1 órát,lehet előző nap is.
A burgonyát megtísztitom ,megmosom és felkarikázom fél cm darabokra.
A káposztát kiáztatom,lecsepegtetem és összevágom apróbbra.
A tejfölt a joghurttal kikeverem,füszerezem sóval,borssal,öröltköménnyel és beleütöm az 1 db tojást.Simára keverem.
A tepsit zsírozom és 2 evkanál tejfölös masszát elkenek rajta,rászórom a burgonyát,megsózom egy kicsit,rászelem a vöröshagymát és elterítem rajta a savanyúkáposztát.Erre a sorra rakom a felszeletelt húst,rá a szalonnaszeletek,fokhagyma- szeletek és a karikázott füstöltkolbász.Beterítem a tejfölös keverékkel,és egy fél dl vizet öntök alá és 170 fokon egy órát sütöm.Félidőben letakarom fóliával.Azért később,hogy a tejföl ne ragadjon rá a fóliára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!