1 kg savanyúkáposzta
1-1 szál májas és véreshurka
2 szál sütnivaló kolbász / előre megsütöttem, hogy a kissé pörkös íze érvényesüljön a rakottasban./
3 dl tejföl
2 tojás sárgája
10 dkg trapista- vagy
5 dkg parmezán sajt
125 gr / 1 főzőtasakos / rízs
só
bors
kevés olaj
A szükség szerint kiáztatott savanyúkáposztát fedő alatt puhára pároljuk.
A zacskós rizst készre főzzük.
Kiolajozunk egy mélyebb jénait vagy sütőtálat, az aljára terítjük a káposzta egyharmadát, rá tesszük a rízst és megrakjuk a felszeletelt hurkával. ráöntjük a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl felét, majd a káposzta második egyharmada következik.
Erre rakjul fél fedésben a felszeletelt kolbászkarikákat, végül befedjük a maradék káposztával,rásimítjuk a maradék tejfölt, a kolbászsütésnél keletkezett zsírral meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje aranysárgára pirul.
Friss kenyeret kínálunk hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!