90 dkg savanyú káposzta
05 kg darált hús
40 dkg rizs
0,5 l tejföl
20 dkg kolozsvári szalonna
1 cs. kockázott bacon
só, bors, szerecsendió
A káposztát kiöblítjük és kevés olajon feltesszük dinsztelni. Belekeverjük a kockázott bacont is és barnára píritjuk. A kolozsvári szalonnát felszeljük és kiolvasztjuk, majd beletesszük a darált húst, fűszerezzük és megpároljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük. Egy tepsibe tesszük a káposzta felét, rá a rizst, majd a darált húst, végül befedjük a káposzta másik felével. Rákenjük a tejfölt és előmelegített sütőben, közepes hőn addig sütjük, amíg megpirul.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!