Nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!
4 db karalábé / olyan ami nem fás!/
a karalábé levelei
20 dkg darált sertéshús
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
csipet bors
1 mokkáskanál pirospaprika
8+4 szelet bacon szalonna
1 teáskanálnyi vaj
1 dl főzőtejszin
5 dkg füstölt karaván sajt+4 szelet
A darált sertéshúsból és a többi hozzávalóból pörköltet készítünk. /Olaj, vöröshagyma, bors, pirospaprika/
A 4 szelet bacon szalonnát felvágjuk és a teáskanányi vajon ropogósra pirítjuk. Ha megpirult, kiszedjük egy kistányérra, félretesszük. A lábasban maradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott karalábéleveleket, majd ha úgy látjuk, hogy a levelek megpuhultak, felengedjük a főzőtejszinnel. Ezt a masszát hozzáöntjük a pörkölthöz és jól összekeverjük.
A négy gyenge karalábét 10 percig előfőzzük, majd újnyi szeletekre vágjuk.
A bacon szalonna két csíkját keresztben egymásra fektetjük, a közepére tesszük a karalábé legalsó szeletét, amit előzőleg megsóztunk és egy kis borssal meghintettünk. Egy teáskanálnyi pörköltös masszát teszünk a karalábé korongra, elsimítjuk, majd jöhet a következő korong. Az utolsó korong előtt egy szelet sajtot is fektetünk a massza tetejére, majd jöhet a legfelső korong.
Ezután a bacon szalonna csíkokat sorban felhajtjuk a karalábé tetejére, és két fogpiszkálóval megtűzzűk.
Tepsibe tesszük az így elkészített karalábé csomagokat és egy óra hosszáig sütjük. Egy dl vizet öntünk alá, ami sütés közben elpárolog. Addig a bacon szalonna gyönyörűen megpirul.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!