1 kis fej karfiol
40 dkg darált hús
1 cs rizs (12,5 dkg )
2 p tejföl
2 kisebb tojás
pici pirospaprika
fűszerkeverék
Reszelt sajt
A karfiolt rózsáira szedjük, meg mossuk, majd fűszerkeverékes vízben főzzük.
Ha megfőtt kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
A darálthúst, reszelt hagymával, pici borssal, sóval ízesítve kevés olajon fehéredésig sütjük.
kb 1 dl vízet öntünk alá, meghintjük pici pirospaprikával és addig főzzük amíg a levét elnem főtte.
Közben megfőzzük a rizst és összekavarjuk a hússal.
Egy jénait kikenünk egy pici olajjal, meg hintjük zsemlemorzsával.
Rárakunk egy réteg karfiolt, a darálthúshoz, hozzá kavarunk 2 kanál tejfölt egy tojással elkavarva.
Ráterítjük a karfiolra.
Tetejére rakjuk a másik réteg karfiolt, a maradék tejfölbe elkavarunk 1 tojást, és rásimítjuk a karfiol tetejére.
Megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!