· 2 fej karfiol
· 50 dkg csirkemell filé
· 1 fej hagyma
· 10 dkg rizs
· 1 db húsleveskocka
· 2 dl tejföl
· 1 db tojássárgája
· vaj
· olaj
· só, bors piros paprika
· A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a kockára vágott csirke mellet és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz. Jó étvágyat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!