Ez isteni finom, biztosan ki fogom próbálni, koszi a receptet!
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
A kelkáposztát megmosom, leveleire szedem és enyhén sós lobogó vízben pár percig előfözöm, leszűröm és félreteszem. A kölest felteszem egy lábosban 3xannyi vízzel és pici sóval főzni, kevergetve sűrű kását főzök belőle pár perc alatt és félreteszem. A hagymát apró kockára vágva kevés oliván megpirítom és hozzáadom a húst, fűszerezem ízlés szerint és pár percig pirítom. Egy tűzálló edén yalját olivával kikenem, egy vastag réteg kelkáposzta, egy réteg hús, egy réteg köles, tetejére kelkáposzta, majd a tejföl szépen elkenve. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Egy éve nem ettem rizst, a köles sem megengedett paleoban, de kipróbáltam, nagyon finom, nem tömény, egészséges. Lehet a hússal összekeverten a kölest belehelyezni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!