Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rakott kelbimbó / zöldbab / karfiol

felvitel dátuma: 2015-02-15 09:06:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1177
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg.  kelbimbó,
60 dkg. darált sertéslapocka
30 dkg. rizs,
1 nagy fej hagyma,
, frissen őrölt bors,
10 dkg reszelt trappista sajt,
3 -dl tejföl,
2 tojás,
1 kanál liszt
1 kanál zsemlemorzsa,
kevés étolaj.
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzöm.
Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem.
A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom.
Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.
Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses, húskeveréket.
Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást.
Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás. 
Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával. Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.
 
A rakott zöldborsót, és a rakott karfiolt is hasonló módon készítem el, természetesen más alapanyagokkal.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.