Nagyon jól néz ki.
1 kg kelkáposzta
60 dkg darálthús
1 kisebb fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 kispohár tejföl
2 evőkanál étolaj
só
fehérbors
A kelkáposztát megtisztítom, 4 felé vágom, apró kockákra vágom, s forró vízbe rakom,
megsózom, s kb. 20 percig főzöm.
Közben 1 evőkanál étolajon megdinsztelem az apró
kockákra vágott vöröshagymát, majd rárakom a darálthúst.
Megsózom, fehérbors és sót szórok rá, majd addig keverem, amíg megdinsztelődik a darálthús.
Ha megfőtt a kelkáposzta és a darálthús is elkészült, akkor egy kisebb tepsit 1 evőkanál
étolajjal meglocsolok, majd a kelkáposzta felét rárakom.
Utána rászórom a rizs felét, amit
előtte szűrőbe rakok, s vízben átmosok.
Erre szórom az összes darálthúst.
A darálthúsra pedig a maradék rizst szórom, s utána pedig a maradék kelkáposztát a tetején szépen
eligazgatom, s egy kisebb pohár tejfölt összekeverek villával, s azt is ráöntöm, villával
elsimitom.
Amiben a kelkáposztát főztem, abból a léből kb. 2 dl-t óvatosan ráöntök.
Utána alufóliával betakarom, s előmelegített sütőbe berakom kb. 30 percre.
Utána kiveszem a sütőből, leveszem róla az alufóliát, s még sütöm kb. 10-15 percig.
El is készült, ha picit hült, akkor én 8 kockára szoktam vágni a tepsiben, s úgy tálalom...
Nagyon jól néz ki.
Ilyet én is szoktam sütni, csak az enyém nem ilyen szép.
Nem lehet megunni! :)
Ez igen!
Finom. Sok tejföllel imádom.
Finom!
Szeretem a rakottas ételeket.
Én is sok tejföllel imádom!
Szeretem.
Tetszik
Finom.
jóó
Nagyon szeretem.
Jól néz ki, ki kéne próbálnom egyszer.
Finom
De jó...
de jóó
Finom..
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!