· 1 nagy fej kelkáposzta 1kg körüli
· 50 dkg darált hús
· 1 fej hagyma
· 20 dkg rizs
1 húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
· 2 dl tejföl
· 1 db tojássárgája
· 1 tk vaj
· fél dl olaj
· 1 tk só,
· 1 kk őrölt bors
· 1 tk piros paprika
· 1 kk kömény őrölt
· A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett kelkáposztából egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét kelt . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső kelkáposzta sor tetejére tojássárgájával és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!