Rakott kelkáposzta viki módra: 1kis fej kelkáposzt 500g darált hús 1 közepes hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só Fél kiskanál bors 1 evőkanal piros paprika 1 kis kanál Vegeta 1 db tojás 1 pohárom rízs 2 szikadt zsemle vagy kenyér 2 db Paradicsom 15 dkg sajt trappista
A kelkáposzta leveleit leveleire szedem és egy nagy fazékba megfözöm teszek bele sót vegetát borsot és anyi vízzet hogy jól ellepje. Addig tölteléket megcsinálom.A rízst megfözöm úgy hogy a rizst felteszem fözni a kimért pohár dupla vízzel felraktam főzni a rizst és sót rakok bele amikor elöre a levet és majdnem puha akor letakaróm egy konyharuhával és a tetejét rárakni és megvárom míg teljesen beszívja a levet.és addig csinálom a többit. A húst egy tálba rakom a hagymát a fokhagymát apróra vágom és bele rakom a húsba füszerezem só bors vegeta piros paprika a tojást a zsemlétamit beáztatott vízbe és kinyom van bele rakom a húsba. Ezt jól összegyurom.És a kész húshoz bele rakom a rizst és összekeverem es ugy töltöm meg a kaposztát.Majd a káposzta leveleket kiszedte ne szabad túl fözni csak éppen hogy a káposzta levelek lehessen hajtogatni.a levelek et kihüjtjük.amikor kihült a torzsát kívágni és a húsból végy egy maréknyi és a levélbe rakni és féltekerni, és egy jénai tálba egymás mellé rakni .a levélbe csomagolt húst a levél két oldalát csak aláhajtani és úgy rakni a hénai tálba. A paradicsomot vékony szeletekre vágni és a tetere helyezni utána vagy reszelt sajttal megszorítások vagy szeletre vágni és azzal is be borítjuk megszorom egy kis olajjal és a tetejét lekeni tejföllel és úgy rakom be a sütöbe addig sütjük míg a tejföl meg nem prosodik rajta és található akár savanyúságal is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!