Nagyon tetszik!!:)
½ kelkáposzta
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tk. piros paprika (ez háziból készült és több kell belőle)
2 dl köles
1 dl rizs
5 dkg sajt
1 kis pohár tejföl
extra szűz olivaolaj (annyi, amiben a hagymát meg tudjuk dinsztelni)
só
2 csipet borsikafű (csombor) jó a bors is csak ki akartam próbálni a csombortJ
½ tk. őrölt kömény
A káposztát leveleire szedjük,megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben 5-10 percig főzzük.
A kölest és a rizst külön-külön alaposan megmossuk.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.
Beletesszük a kölest, a fűszereket és kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy tálat kikenünk olivaolajjal és belerétegezzük a hozzávalókat. 1 sor kelkáposzta, 1 sor rizs, köles, káposzta, tejföl, majd újra. A végén reszelünk rá sajtot. Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!