6-8 szem burgonya
1 szál füstölt kolbász
4 virsli
7 tojás, 2 tojássárgája
1 vöröshagyma
1 csomag szeletelt bacon (100g)
2 db 375 g -os tejföl
5 dkg vaj
só, vegeta
A krumplit , a tojást megfőzzük és utána megpucoljuk.
A vöröshagymát apróra vágom a baconnal is és serpenyőben megfonnyasztom.
A kolbászt , a virslit felkarikázom.
A jénai tálat kivajazom.Öntök bele kb. fél dl vizet.
A karikára szelt burgonyát lefektetem alulra, megsózom.Utána rárakom a virslikarikákat, a tojáskarikákat , a tojást is picit sózom. Erre teszem a füstölt kolbászkarikákat. Megkenem tejföllel. Zárásképp megint burgonyakarika , pici só. A két nagytejfölt összekeverem a 2 tojássárgával és a baconos hagymával. Ezt a masszát pedig ráöntöm a rakott krumplira. A tetejét meg lehet szórni egy kis vegetával. 170 fokon kb 20 30 perc alatt kész.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!