Rakott krumpli viki modra: 2 kg krumpli 10 db tojás 1 nagy vöröshagyma 2 szál Pick kolbász 40 dkg (lecsó kolbász vagy kirolin vagy debreceni) 1 Nagy tejföl (vagy 2 kicsi tejföl) 20 dkg sajt
A krumplit és a tojást felraktam vízzel fözni annyi vizel hogy ellepje a tojásokat is lehet külön is de én egyben szoktam. 20-30 percig míg a krumpli megfött. Addig a hagymát megpucolos és vékonyra én szeletélve szoktam felvágni. Majd a kolbászt is felkarikázom meg a lecsó kolbászt is és a sajtot meg lereszelem.mikor kész megfött a krumpli meg a tojás akkor a krumplit megpucolom meg a tojást is és a tojást felszeletelem És akkor á tepsibe vagy jénai tálba kivajazott az alját és a krumplit felkarikázom és elrakom az aljára megsózom tejfölel meglocsolom rá dobálom a hagymát és a kolbaszokbol egy ilyent egy olyan rakok itt is teszek tejfölt ra par kanálal es jöhet a tojás majd megint elölröl krumpli+ só+ tejföl+ hagyma+ olbaszok 2 féle+ tojás+tejföl ezt addig csinalni mig van hozza valok és alegvégen a krupli maradjon azzal takarjuk be a rakottat es teszünk ra tejfölt (zéró ennyi tejfölt mert nem lesz száraz így szavtos) és megszorom majd reszelt sajttal és berakom sütni kb 30-45 percre és akkor jó amikor a sajt ráolvad és megpirült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!